Προσωπα

Ενίσχυση της εξωστρέφειας και ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας τα στοιχήματα της Demo

ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΜΟΥ, μέλος Δ.Σ. της Demo

Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης Diamonds of the Greek Economy για τη διάκριση αυτή και να επισημάνω πως η συγκεκριμένη βράβευση οφείλεται κατ’ εξοχήν στους εργαζομένους μας, οι οποίοι μας στηρίζουν εδώ και 52 χρόνια με τις γνώσεις τους στον τομέα της υγείας αλλά και με την πίστη τους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία.

Το υγιές μοντέλο ανάπτυξης της Demo, με βασικούς πυλώνες τις επενδύσεις, τις υποδομές, το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, την έρευνα και ανάπτυξη αλλά και την εξαγωγική δραστηριότητα, μας επιτρέπει να έχουμε και αυτή τη φορά θετικό πρόσημο στην αναπτυξιακή μας πορεία. Για άλλη μια χρονιά η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Η Demo κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα όσον αφορά τη νοσοκομειακή αγορά, ενώ το 81% της παραγωγής της εξάγεται σε 80 χώρες σε όλον τον κόσμο. Από τα τέλη του 2013 η εταιρεία έχει επεκταθεί στη Γερμανία ιδρύοντας τη θυγατρική Demo Pharmaceuticals Gmbh με έδρα το Μόναχο. Λειτουργούμε δύο υποκαταστήματα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους μας είναι η λειτουργία νέων υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε οι επίσημοι προμηθευτές φαρμάκων στα Ηνωμένα Έθνη, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στον Ερυθρό Σταυρό και στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Αυτή τη στιγμή ήδη στο Κρυονέρι χτίζουμε την τέταρτη μονάδα παραγωγής, ενώ παραλάβαμε νέα μηχανήματα που θα αυξήσουν την παραγωγική δυνατότητα. Στην Demo πιστεύουμε ότι αν θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιής και να αναπτυχθείς περισσότερο, απαιτούνται επενδύσεις. Επενδύσεις που θα φέρουν μεγάλες παραγωγές και κυρίως μειωμένα κόστη. Η πρόθεσή μας να βρισκόμαστε στο πλευρό του ασθενούς στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς είναι αυτή που μας καθοδηγεί στις αποφάσεις μας. Η αύξηση της ζήτησης κυρίως των ενέσιμων σκευασμάτων της εταιρείας μας στο εξωτερικό, αλλά και ο σχεδιασμός για ανάπτυξη των μεριδίων μας σε άλλες χώρες, όπως Ευρώπη και ΗΠΑ όπου ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μας οδηγούν αυτόματα στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της εταιρείας μας με επενδύσεις σε νέα μηχανήματα πολύ μεγάλης απόδοσης. Η αύξηση της παραγωγικής μας δυνατότητας με στόχο τη διείσδυση σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές και η ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας είναι τα στοιχήματα για τα επόμενα χρόνια στην εταιρεία μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Social Share

About the author

Relative Posts